Více

    RECORDS

    Chanel

    Versace

    Dolce Gabbana

    Loro Piana

    Sledujte nás na Instagramu

    Výrazná dominance ofiny pokračuje i sklonku roku a nepochybně se stává vlasovým hitem letošního podzimu a zimy. Pokud máte chuť experimentovat s novým sezónním účesem, ofina může být ideálním řešením. Skrývá v sobě však několik záludností a při rozhodování je třeba zvážit pár důležitých faktorů. Co všechno byste měli o tomto sestřihu vědět, než se vydáte do kadeřnictví, a které styly jsou v současnosti nejoblíbenější?

    Rok ofiny?

    Ofina je jedním z těch účesů, které se po určité době cyklicky vracejí. V průběhu posledních několika let se stabilně drží v žebříčku populárních střihů. Těžko říci, zda je právě 2023 rokem ofiny, ale díky velkému množství hvězdných debutů se stala jedním z definujících momentů v oblasti vlasových trendů. Kim Kardashian způsobila na konci léta rozruch svou mikro ofinou a letos se do klubu přidaly také Jennifer Lopez, Sydney Sweeney, Dua Lipa, princezna z Walesu a Amber Valletta.

    „Dvakrát měř a jednou řež.“

    Než se definitivně rozhodnete, měli byste mít na paměti přísloví: „Dvakrát měř a jednou řež (v tomhle případe střihej).“. Kromě oblíbenosti se totiž ofina vyznačuje také nepraktičností a mnoho lidí svého rozhodnutí ji ostříhat později lituje. Vypadá skvěle, ale také může často překážet a padat do očí. Musíte vědět, jak ji správně každodenně upravovat, a pamatovat na to, že má tendenci se rychleji mastit a ne každý střih se hodí ke každému tvaru obličeje.

    Záclonová ofina

    Zaslouženě populární je již delší dobu záclonová ofina, známá také jako „curtain bangs“. Vyniká právě svou univerzálností a zároveň je někde na půli cesty mezi normální délkou a krátkou ofinou. Nepředstavuje tak radikální změnu a je bezpečným prvním krokem. Uprostřed je kratší, po stranách delší a rámuje horní část obličeje, přičemž čelo zůstává viditelné. Obrovskou výhodou je, že pokud na ni nemáte náladu, jednoduše ji sepnete a ofina je pryč! Sluší kulatému obličeji a více vynikne na dlouhých vlasech. Hlavní inspirací je určitě Matilda Djerf.

    Téměř neviditelná jemná ofina

    Skvělou alternativou na vaší začátečnické cestě za ofinou je skoro neviditelná ofina bez závazků. Je uhlazenější než ta záclonová a jednotlivé prameny můžete vytáhnout a mít je na čele. Není však tak těžká a hustá jako klasická. V případě potřeby snadno splyne s ostatními vlasy po stranách. Oblíbená je délka k obočí nebo o něco delší a koketní do úrovně očí. Hodí se ke všem délkám vlasů a je speciálně vhodná pro jemné, nepříliš husté vlasy. Jemnou ofinu má také Jennie z Blackpink.

    Zdroje: Glamour, Instagram

    Foto:Reuters

    Čas na změnu? Trendy ofina na několik způsobů může být tou správnou volbou na podzim

    Krém SPF jako nejdůležitější krok ranní rutiny. Najděte ideál, který spolupracuje s make-upem

    Na světě jsou dva typy lidí: ti, kteří používají krém s SPF, a ti, kteří si jeho kouzlo a sílu zatím neuvědomili. Základem pro dokonalou pleť je pravidelné používání ochranného krému s SPF faktorem každé ráno, bez ohledu na to, jaké je počasí. Ať svítí slunce nebo je obloha zatažená, začlenění ochrany do naší denní rutiny je klíčem k ochraně naší pleti.

    Inspirováno jídlem. Módní svět servíruje plnohodnotné menu designérských kousků

    Jídlo milují všichni a výjimkou nejsou ani kolekce předních světových designérů. Kdybychom se ponořili do historie módy, našli bychom stovky food-inspired kousků. Jsou hravé, vtipné a dodávají outfitu nenucený nádech nedbalosti. Při správném stylingu s takovými kousky zazáříte i při speciálních příležitostech.

    Letní streetwear recykluje retro trendy. Moderní nadhled dodávají objemné střihy

    V oblasti letního streetwearu se letos hranice mezi pohlavími dočista rozmazávají. Oblíbené styling tipy jsou stejné jak pro muže, tak pro ženy. Ať už se jedná o populární kraťasy, vysoké ponožky nebo několikanásobné využití oversized bílé košile. Nově se vrací na scénu příjemná logománie i výrazný grafický potisk. Nejlépe ten, který popíše vaše pocity či osobnost. Zkrátka a dobře, letošní summer street style chic bude velmi hlasitý.

    Jak fungují jílové masky? Pronikněte do tajemství oblíbeného beauty pomocníka

    Jílové masky nejsou v beauty světě žádnou novinkou. Stálicí skin care nadšenců jsou už několik let. Jaký je ale mezi jednotlivými typy rozdíl? Stojí za to si masky kupovat, nebo dává větší smysl si je doma jednoduše vyrobit? A jak přesně působí? Objevte konečně jejich tajemství.