Více

    RECORDS

    Chanel

    Versace

    Dolce Gabbana

    Loro Piana

    Sledujte nás na Instagramu

    Starobylý nápoj pocházející z Číny si pomalu, ale jistě nachází cestu do srdcí mnoha věrných konzumentů. Důvodem je neobvyklá chuť, správné množství bublinek a k tomu všemu probiotické kultury podporující zdravý střevní mikrobiom. Výhody kombuchy se však dají uplatnit na více frontách, a proto se tento fermentovaný čaj stává důležitou složkou mnoha produktů péče o pleť. Pojďte se s námi podívat, jak může kombucha hrát klíčovou roli ve vaší kosmetické rutině.

    Vše, co o ní potřebujete vědět

    Ve zkratce se jedná o nápoj z fermentovaného zeleného nebo černého čaje. Jeho historie se s největší pravděpodobností začala psát ve starověké Číně, odkud se později rozšířil do celého světa a v současnosti zažívá velký návrat. Stačí samotný čaj, cukr a symbiotická kultura bakterií a kvasinek (SCOBY), několik dní kvašení a kombucha je na světě. Její finální podoba obsahuje řadu prospěšných látek a složek využitelných v péči o pleť (je nutno podotknout, že výzkum její příznivých účinků stále probíhá). Patří mezi ně živé mikroorganismy, probiotika, která dělají vše pro vaše zdravá střeva. Přítomny jsou také vitaminy skupiny B a C, které bojují proti oxidačnímu stresu. V nápoji jsou také antioxidanty. Ty jsou známé svou účinností proti volným radikálům, které poškozují buňky našeho organismu a způsobují předčasné stárnutí. V mezích krásy se kombucha nejčastěji používá v korejské kosmetice.

    fresh- Kombucha Antioxidant Facial Treatment Essence

    Tato esence od americké značky fresh je nezbytným ranním a večerním přípravným krokem před nanesením séra a hydratačního krému. Proniká hluboko pod povrch pokožky, kde může efektivně splnit svůj účel. Napravuje škody způsobené vnějšími vlivy prostředí (znečištění, modré světlo atd.). Klíčové složky, jako je kombucha, kyselina hyaluronová, extrakt z pelyňku a metabiotika, jsou příslibem zářivé, vyhlazené, hydratované a chráněné pleti.

    Zdroj: fresh

    Dr. Ceuracle- Vegan Kombucha Tea Gel Cream

    Veganská korejská značka Dr. Ceuracle přináší na trh lehký, ale přesto bohatý hydratační krém s gelovou texturou. Tato řada je mimo jiné doplněna také o kombuchovou esenci, balzám na rty a tuhé mýdlo. Ve své rutině ji ocení zejména majitelky a majitelé suché, mdlé a unavené pleti a příznivci minimalistické kosmetiky. Kromě kombuchy obsahuje vodu z listů čajovníku čínského, extrakt ze schizandry čínské a slunečnicový olej.

    Zdroj: Dr. Ceuracle

    Urban Decay- Stay Naked Hydromaniac Tinted Moisturizer

    Svou rutinu v duchu tohoto fermentovaného čaje můžete zakončit tónovaným hydratačním krémem Urban Decay se středním krytím. V pravém slova smyslu sice není tím nejvíce kombuchovým produktem ze všech, ale obsahuje její filtrát. Dodá vaší pleti svěží a přirozený finiš po celý den.

    Zdroj: Urban Decay

    Zdroje: Britannica, Healthline, Stylist, Glamour, Eucerin, fresh, Dr. Ceuracle, Urban Decay

    Kombucha, ale tentokrát jako součást péče o pleť

    Na vlně luxusu bez loga. Obohaťte svůj šatník o logo-free kousky, které křičí opravdovým přepychem

    V dnešní době se zdá, že mnoho milovníků vysoké módy dává přednost oděvům s nápaditými logy. Myslí si: "Proč bych to neukázal, když si to mohu dovolit?" Ale to je omyl. Opravdový společenský status nespočívá v logu, nýbrž v cítění pro vkus a eleganci. Pravý milovník módy si váží kvalitních materiálů, pečlivě promyšlené struktury a originálních střihů i barev.

    Za hranicí tichého luxusu. K nápaditému pánskému letnímu šatníku stačí tři základní prvky

    Oproti minulému roku je letošní pánská designérská nabídka zcela jiná. Pohrává si se zvířecím potiskem, třpytkami i výraznými potisky. Posouvá se k maximalismu, přičemž vždy vyzdvihuje pouze jeden výrazný prvek. Letošní léto v pánské sekci označujeme za balanc, který našel rovnováhu mezi tichým a hlasitým luxusem.

    Krém SPF jako nejdůležitější krok ranní rutiny. Najděte ideál, který spolupracuje s make-upem

    Na světě jsou dva typy lidí: ti, kteří používají krém s SPF, a ti, kteří si jeho kouzlo a sílu zatím neuvědomili. Základem pro dokonalou pleť je pravidelné používání ochranného krému s SPF faktorem každé ráno, bez ohledu na to, jaké je počasí. Ať svítí slunce nebo je obloha zatažená, začlenění ochrany do naší denní rutiny je klíčem k ochraně naší pleti.

    Inspirováno jídlem. Módní svět servíruje plnohodnotné menu designérských kousků

    Jídlo milují všichni a výjimkou nejsou ani kolekce předních světových designérů. Kdybychom se ponořili do historie módy, našli bychom stovky food-inspired kousků. Jsou hravé, vtipné a dodávají outfitu nenucený nádech nedbalosti. Při správném stylingu s takovými kousky zazáříte i při speciálních příležitostech.