Více

    RECORDS

    Chanel

    Versace

    Dolce Gabbana

    Loro Piana

    Sledujte nás na Instagramu

    Od prosince bude v Kostýmním institutu Metropolitního muzea umění v New Yorku k vidění na 80 návrhů nejdůležitějších návrhářek historie. Výstava Women Dressing Women chce světu představit méně i více známou tvorbu, která měnila svět módy.

    Návštěvníci připravované výstavy s názvem Women Dressing Women, tedy Ženy oblékající ženy, odhalí práci méně známých, ale i proslulých návrhářek. Jejím cílem je totiž fanoušky módy seznámit s tím, jak ženy v minulosti ovlivňovaly svět módy. Pokrýt proto hodlá jejich tvorbu od začátku 20. století až do současnosti. Zároveň si ale klade za úkol ukázat, jak módní průmysl pomohl ženy emancipovat, jelikož jim nabídl sociální, finanční i kreativní samostatnost.

    Od 7. prosince tak bude v newyorském Kostýmním institutu Metropolitního muzea umění k vidění na 80 designů různých návrhářek. Výstava se pak dělí na čtyři hlavní části, a to anonymitu, viditelnost, působení a absenci. Návštěvníci totiž hned po vstupu do exhibice uvidí kousky těch návrhářek, které konaly svou práci bez jakékoli větší pozornosti módního světa. Byly to tedy průkopnice pozdějších už mnohem více proslulých návrhářek.

    Další části výstavy pak přiblíží, jak se móda postupně prolnula s politickým vyjádřením sebe sama. Takovou proměnu zachytí různé návrhy z doby 60. let až po současnost. Mezi méně známé představené návrhářky pak patří například Adèle Henriette Nigrin Fortuny, Isabel Toledo, Yeohlee Teng nebo Autumn Randolph. Doplní tak kousky od slavnějších návrhářek, jako je Claire McCardell, Miuccia Prada, Madeline Vionnet, Vivienne Westwood, Gabriela Hearst nebo Rei Kawakubo.

    Nová výstava hodlá vyzdvihnout různorodost a pluralitu vlivných návrhářek minulého i současného století

    Příkladem „opomenuté“ návrhářky je mimo jiné také Ann Lowe, která je známá jako „nejlépe střežené tajemství společnosti“. V polovině minulého století se ovšem stala první celostátně známou návrhářkou tmavé barvy pleti ve Spojených státech amerických. Přesto zůstala její tvorba po většinu doby její kariéry neoceněná. Mezi více moderní a futuristické návrhářky výstavy pak patří Iris Van Herpen, Norma Kamali, Jamie Okuma, Simone Rocha nebo Marine Serre.

    „Doufáme, že výstava rozvine důležité konverzace mezi našimi návštěvníky a tvorbou představovaných návrhářek. Zdůraznit by měly především pluralitu a různorodost příspěvků žen do módního průmyslu,“ okomentovala výstavu přidružená kurátorka Kostýmního institutu Mellissa Huber. Podle hostující kurátorky výstavy Karen Van Godtsenhoven je cílem výstavy rovněž vyzdvihnout mezigenerační rozhovory mezi různými návrhářkami.

    Zdroje: WWD, DScene, MET Museum, Instagram, YouTube

    Kostýmní institut věnuje výstavu návrhářkám. Oslaví jejich vliv na historii módy i emancipaci

    Krém SPF jako nejdůležitější krok ranní rutiny. Najděte ideál, který spolupracuje s make-upem

    Na světě jsou dva typy lidí: ti, kteří používají krém s SPF, a ti, kteří si jeho kouzlo a sílu zatím neuvědomili. Základem pro dokonalou pleť je pravidelné používání ochranného krému s SPF faktorem každé ráno, bez ohledu na to, jaké je počasí. Ať svítí slunce nebo je obloha zatažená, začlenění ochrany do naší denní rutiny je klíčem k ochraně naší pleti.

    Inspirováno jídlem. Módní svět servíruje plnohodnotné menu designérských kousků

    Jídlo milují všichni a výjimkou nejsou ani kolekce předních světových designérů. Kdybychom se ponořili do historie módy, našli bychom stovky food-inspired kousků. Jsou hravé, vtipné a dodávají outfitu nenucený nádech nedbalosti. Při správném stylingu s takovými kousky zazáříte i při speciálních příležitostech.

    Letní streetwear recykluje retro trendy. Moderní nadhled dodávají objemné střihy

    V oblasti letního streetwearu se letos hranice mezi pohlavími dočista rozmazávají. Oblíbené styling tipy jsou stejné jak pro muže, tak pro ženy. Ať už se jedná o populární kraťasy, vysoké ponožky nebo několikanásobné využití oversized bílé košile. Nově se vrací na scénu příjemná logománie i výrazný grafický potisk. Nejlépe ten, který popíše vaše pocity či osobnost. Zkrátka a dobře, letošní summer street style chic bude velmi hlasitý.

    Jak fungují jílové masky? Pronikněte do tajemství oblíbeného beauty pomocníka

    Jílové masky nejsou v beauty světě žádnou novinkou. Stálicí skin care nadšenců jsou už několik let. Jaký je ale mezi jednotlivými typy rozdíl? Stojí za to si masky kupovat, nebo dává větší smysl si je doma jednoduše vyrobit? A jak přesně působí? Objevte konečně jejich tajemství.