Více
    Redakce

    ― Reklama ―

    ― Reklama ―

    ― Reklama ―

    Držet tři michelinské hvězdy je vzácná pocta, o které sní každá gurmánská restaurace na světě. Z kulinářského hlediska je to jednoduše čest, která přesahuje všechny ostatní. V minulém roce prestižní celosvětový průvodce Michelin Guide zahrnoval pouze 137 restaurací se třemi hvězdami. Ať už jste zvědaví na nejmódnější luxusní stolování nebo si chcete dopřát to, co láká chuťové buňky těch nejlepších fanatiků do jídla, níže najdete pět nejlepších michelinských restaurací po celém světě.

    The World’s 50 Best každoročně vydává žebříček restaurací, do něhož se může dostat kterýkoliv světový podnik. Z tohoto rankingu jsme pro vás vybrali pět nejlepších s tříhvězdičkovým standardem Michelin.

    Geranium v Kodani, Dánsko

    Nejlepší světová restaurace roku 2022 Geranium se nachází v osmém patře s výhledem na krásné zahrady Fælledparken. Zve hosty, aby ochutnali přírodu a zároveň ji pozorovali kolem sebe. Místně inspirované a sezónně se měnící bezmasé degustační menu „Universe“ probíhá minimálně tři hodiny a zahrnuje přibližně 20 chodů. Od té doby, co se Geranium stala první dánskou restaurací, která v roce 2016 získala tři hvězdičky Michelin, spolumajitelé Rasmus Kofoed a Søren Ledet neusnuli na vavřínech a udržují ji svěží a vzrušující pro stálé hosty i destinační strávníky.

    Foto: Geranium

    DiverXO v Madridu, Španělsko

    Překvapivá avantgardní restaurace DiverXO je duchovním dítětem Dabize Muñoz, známého svým odvážným přístupem k pokrmům a obecně považovaného za jednoho z nejkreativnějších kuchařů na světě. Degustační menu o dvanácti chodech vás provede inovativními pokrmy naprosto překvapivých chutí inspirovaných Asií. Muñoz totiž nevěří, že existuje bod, kde slané končí a začíná sladké. I samotné stolování v DiverXO je skutečným gastronomickým fenoménem. Výzdoba obsahuje létající prasata, lebky, stovky motýlů a mravence.

    Le Calandre v Rubano, Itálie

    V Le Calandre najdete vyvážený mix tradice a experimentování vycházející z kuchyně pod vedením Massimiliana Alajmo. Jedná se o nejmladšího šéfkuchaře na světě, který byl oceněn třemi michelinskými hvězdami. Jeho bratr Raffael se stará o chod restaurace, kterou jejich rodiče založili již v roce 1981. Dvě dostupná degustační menu se mění a přizpůsobují ročnímu období. Najdete zde kombinace chutí, které dokáží dosáhnout dokonalé rovnováhy mezi hořkým, aromatickým a pikantním. Významným pokrmem je opečená parmice s drobenkou z ostružinového a švestkového chleba a omáčkou z kiwi i mořských řas, která ukazuje úžasnou spřízněnost mezi suchozemskou a mořskou zeleninou.

    Foto: Le Calandre

    Uliassi v Senigalii, Itálie

    Jadranská riviéra je místem, kde se nachází restaurace Uliassi. Vede ji šéfkuchař Mauro Uliassi. Síla a originalita jeho kuchyně spočívá ve schopnosti dobře využívat místní ingredience, inspirovat se kulinářskými tradicemi a dodávat jim osobní, kreativní nádech. Ryby a mořské plody mají na jídelním lístku samozřejmě čestné místo, najdete v něm ale i maso, inspirované tradičními pokrmy ze zvěřiny, aby se moře a hory spojily v dokonalém odrazu duše regionu. Kulinářský zážitek zde umocňuje vřelé přijetí majitelů, Maurova sestra Catia a jeho syn Filippo pracují po jeho boku. Za zmínku také stojí sympatický fakt, že podnik zakazuje používání plastů a dělá maximum pro to, aby své dodavatele ryb přesvědčil, aby k přepravě ryb nepoužívali polystyren.

    Reale v Castel di Sangro, Itálie

    Reale, restaurace sídlící v klášteře ze 16. století obklopeného zelení, dovedla kulinářský minimalismus k dokonalosti. Šéfkuchař Niko Romito se zaměřuje na podstatu svých ingrediencí v pokrmech, které jsou zdánlivě jednoduché. Často jsou ale výsledkem složité přípravy a různých způsobů vaření, jako je uzení nebo používání esencí a extraktů. Zřetelný důraz klade i na zdravou kuchyni, která se v průběhu let vyvinula tak, že zahrnuje více ryb a zeleniny. Degustační menu je zcela vegetariánské. V závislosti na ročním období se zde setkáte s jídly jako „Mrkev“, „Cuketa“ nebo „Květák“, za jejich skromnými názvy se ovšem skrývá mnohem více.

    Foto: Michelin Guide

    Zdroj: Geranium, DiverXO, Le Calandre, Uliassi, Reale, Michelin Guide, The World’s 50 Best

    Autor článku:

    ― Reklama ―

    Rozmazlete své chuťové buňky těmi nejlepšími specialitami. TOP 5 světových restaurací se třemi michelinskými hvězdami

    Držet tři michelinské hvězdy je vzácná pocta, o které sní každá gurmánská restaurace na světě. Z kulinářského hlediska je to jednoduše čest, která přesahuje všechny ostatní. V minulém roce prestižní celosvětový průvodce Michelin Guide zahrnoval pouze 137 restaurací se třemi hvězdami. Ať už jste zvědaví na nejmódnější luxusní stolování nebo si chcete dopřát to, co láká chuťové buňky těch nejlepších fanatiků do jídla, níže najdete pět nejlepších michelinských restaurací po celém světě.

    The World’s 50 Best každoročně vydává žebříček restaurací, do něhož se může dostat kterýkoliv světový podnik. Z tohoto rankingu jsme pro vás vybrali pět nejlepších s tříhvězdičkovým standardem Michelin.

    Geranium v Kodani, Dánsko

    Nejlepší světová restaurace roku 2022 Geranium se nachází v osmém patře s výhledem na krásné zahrady Fælledparken. Zve hosty, aby ochutnali přírodu a zároveň ji pozorovali kolem sebe. Místně inspirované a sezónně se měnící bezmasé degustační menu „Universe“ probíhá minimálně tři hodiny a zahrnuje přibližně 20 chodů. Od té doby, co se Geranium stala první dánskou restaurací, která v roce 2016 získala tři hvězdičky Michelin, spolumajitelé Rasmus Kofoed a Søren Ledet neusnuli na vavřínech a udržují ji svěží a vzrušující pro stálé hosty i destinační strávníky.

    Foto: Geranium

    DiverXO v Madridu, Španělsko

    Překvapivá avantgardní restaurace DiverXO je duchovním dítětem Dabize Muñoz, známého svým odvážným přístupem k pokrmům a obecně považovaného za jednoho z nejkreativnějších kuchařů na světě. Degustační menu o dvanácti chodech vás provede inovativními pokrmy naprosto překvapivých chutí inspirovaných Asií. Muñoz totiž nevěří, že existuje bod, kde slané končí a začíná sladké. I samotné stolování v DiverXO je skutečným gastronomickým fenoménem. Výzdoba obsahuje létající prasata, lebky, stovky motýlů a mravence.

    Le Calandre v Rubano, Itálie

    V Le Calandre najdete vyvážený mix tradice a experimentování vycházející z kuchyně pod vedením Massimiliana Alajmo. Jedná se o nejmladšího šéfkuchaře na světě, který byl oceněn třemi michelinskými hvězdami. Jeho bratr Raffael se stará o chod restaurace, kterou jejich rodiče založili již v roce 1981. Dvě dostupná degustační menu se mění a přizpůsobují ročnímu období. Najdete zde kombinace chutí, které dokáží dosáhnout dokonalé rovnováhy mezi hořkým, aromatickým a pikantním. Významným pokrmem je opečená parmice s drobenkou z ostružinového a švestkového chleba a omáčkou z kiwi i mořských řas, která ukazuje úžasnou spřízněnost mezi suchozemskou a mořskou zeleninou.

    Foto: Le Calandre

    Uliassi v Senigalii, Itálie

    Jadranská riviéra je místem, kde se nachází restaurace Uliassi. Vede ji šéfkuchař Mauro Uliassi. Síla a originalita jeho kuchyně spočívá ve schopnosti dobře využívat místní ingredience, inspirovat se kulinářskými tradicemi a dodávat jim osobní, kreativní nádech. Ryby a mořské plody mají na jídelním lístku samozřejmě čestné místo, najdete v něm ale i maso, inspirované tradičními pokrmy ze zvěřiny, aby se moře a hory spojily v dokonalém odrazu duše regionu. Kulinářský zážitek zde umocňuje vřelé přijetí majitelů, Maurova sestra Catia a jeho syn Filippo pracují po jeho boku. Za zmínku také stojí sympatický fakt, že podnik zakazuje používání plastů a dělá maximum pro to, aby své dodavatele ryb přesvědčil, aby k přepravě ryb nepoužívali polystyren.

    Reale v Castel di Sangro, Itálie

    Reale, restaurace sídlící v klášteře ze 16. století obklopeného zelení, dovedla kulinářský minimalismus k dokonalosti. Šéfkuchař Niko Romito se zaměřuje na podstatu svých ingrediencí v pokrmech, které jsou zdánlivě jednoduché. Často jsou ale výsledkem složité přípravy a různých způsobů vaření, jako je uzení nebo používání esencí a extraktů. Zřetelný důraz klade i na zdravou kuchyni, která se v průběhu let vyvinula tak, že zahrnuje více ryb a zeleniny. Degustační menu je zcela vegetariánské. V závislosti na ročním období se zde setkáte s jídly jako „Mrkev“, „Cuketa“ nebo „Květák“, za jejich skromnými názvy se ovšem skrývá mnohem více.

    Foto: Michelin Guide

    Zdroj: Geranium, DiverXO, Le Calandre, Uliassi, Reale, Michelin Guide, The World’s 50 Best

    ― Reklama ―

    Krása je jeho jazykem. Tom Ford ji přenesl z módy na filmové plátno

    Tom Ford, původně uznávaný módní návrhář a bývalý kreativní ředitel značek Gucci a Yves Saint Laurent, se stal jedním z mála designérů, kterým se podařilo úspěšně proniknout také do světa filmu. Svou preciznost, smysl pro detail a estetickou vytříbenost přenesl z přehlídkových mol na filmové plátno, kde zaujal snímky A Single Man nebo Nocturnal Animals. 

    Když pouliční styl vzývá luxus. Pharrell Williams čerpá ze skateboardové obuvi

    Skateboardová obuv zaznamenává výrazný návrat na módní scénu, a právě na tento trend reaguje i Pharrell Williams. Pro Louis Vuitton představil model LV Tilted, který spojuje pouliční estetiku s luxusem francouzské značky. Nové pánské tenisky vycházejí z vintage nízkých skateboardových bot z přelomu milénia, jejichž siluetu reinterpretují v moderním duchu.

    Zima se neúprosně blíží. Jak se stát ledovou královnou letošní sezóny?

    Pomalu nám venku přituhuje a všichni už oprašujeme kabáty a kožichy na letošní zimu. Pokud chcete vládnout sněhovému počasí, zapomeňte na minimalismus a šeď. Prosviťte mráz a tmu třpytem, metalickými tóny, zvířecími vzory a elegancí hodné královny. Ať už si zvolíte look městské bohyně, nebo princezny mrazu, nebojte se svého půvabu a síly vlastního stylu.

    Móda v kostce: Swarovski rozzářil Paříž a Marty Supreme má merch

    Značky vítají Vánoce pomocí kampaní, ale i speciálních výloh či pop-upů. Výjimkou není ani společnost Swarovski, jež letos rozsvítila Avenue des Champs-Élysées. Louis Vuitton oznámil, že cruise kolekci pro rok 2027 odhalí v New Yorku. Dr. Martens a Marc Jacobs revidují Kiki Boot a Nike servíruje polívku v Číně. Timothée Chalamet vydal merch k filmu Marty Supreme.

    Zlato, stříbro a transformace. Outhouse Jewellery redefinuje význam šperků

    Šaty s vlečkou z 24 karátového zlata a stříbrem vyšívané, ale princezna to není, jasný pane. I tak by se dala popsat práce Outhouse Jewellery, společnosti, která redefinovala nošení šperků. Už vám nemusí jen viset z uší nebo zdobit krk, do zlata se můžete doslova obléct a zazářit s ním na každém večírku. Úspěšná značka přichází s novou revoluční kolekcí Alchemy of 13. 

    Konečně romantika. Léto, kdy jsem zkrásněla přináší melancholického hrdinu

    Romantická "vztahovka" založená na milostném trojúhelníku? To už tady přece tolikrát bylo. Ano, ale obrovský úspěch a fanouškovský zásah třetí řady seriálu Léto, kdy jsem zkrásněla potvrdil, že každá generace potřebuje pořádnou dávku klasické romantiky. A také mužského hrdinu, který spíš mlčí, je otravně nedostupný, ale přesto přitažlivě tajemný.

    Ukradl Ralph Lauren Vánoce? Svátky ozdobí estetika amerického návrháře

    Letošní vánoční dekorace ovládl styl amerického návrháře Ralpha Lauren. Sociální síť TikTok praská ve švech návalem videí, jež sdílejí vánočními stromky zdobené interiéry plné kostkovaných přehozů, sametových látek a třpytivých křišťálových sklenic. Estetika Ralph Lauren Christmas připomíná tradiční Vánoce, ukrývá však nádech nostalgie a nadčasové elegance.

    Móda v kostce: Značky vydávají hvězdné kampaně a Rotate slaví debut

    Vánoce nejsou jediné téma, kolem kterého značky opřádají své nejnovější kampaně. Sarah Burton pro Givenchy obsadila do hlavní role resort kolekce Rooney Mara a Paula Simonon. Jacquemus a Stella McCartney pomocí hvězdných tváří propagují nejnovější kabelky a Canada Goose přizvala na pomoc hudebníka Willieho Nelson. Rotate zase slaví debutovou řadu obuvi.

    Společenský útlak má nové jméno. Spodní prádlo jako nový zdroj sebevědomí

    Po několika letech, kdy módní scéně dominovalo heslo „Free the Nipple“, se role obrátily. Do popředí opět proniklo nošení spodního prádla, a to hlavně sexy krajky a podprsenek. Trend, který byl dříve spojován se společenským útlakem žen, dnes dostává nový význam. Prádlo totiž nemusí jen zahalovat bradavky a dávat prsům dokonalý tvar, ale může se stát prostředníkem k vyjádření nově nabytého sebevědomí. 

    Marketing nultých let. Proč je po dvou dekádách tak přitažlivý?

    Marketing nultých let definovala vizuální odvážnost a nekompromisní styl. Značky jako Sony, H&M nebo PlayStation experimentovaly s dynamickými vizuály, futuristickými barevnými paletami a ikonickými tvářemi popkultury. Reklamy kombinovaly hudbu, módu a technologii v harmonii, která oslovovala mladé publikum a nastavovala nové standardy vkusu. Dnes se právě tato vizuální odvaha vrací, rezonuje na sociálních sítích a inspiruje moderní marketingové kampaně.

    Generaci Z dohnala nostalgie. Její šatník formují trendy divokých devadesátek

    Noční můra rodičů generace Z opět zaťukala na dveře. Když se projdete po ulici, máte občas pocit, jako byste použili stroj času a vrátili se do dob divokých devadesátek. Toto desetiletí je známé pestrostí stylu, která se často odvíjela od populární hudby a definovala, jak vás ostatní vnímali. A hlavně diktovalo způsob, jakým se oblečete. Metal, pop, rock, grunge, indie rock a další. Hned na první pohled měl každý jasno, kam patříte. 

    Balmain má po 14 letech novou tvář. Módní dům povede Antonin Tron

    Legendární francouzská značka Balmain začátkem týdne oznámila nečekanou zprávu. Její kreativní vedení po 14 letech opouští návrhář Olivier Rousteing. Módní dům už ovšem zná svou novou tvář, kterou se stane designér Antonin Tron. Známý je svým vlastním labelem Atlein. Z jeho vedení ovšem nyní odejde, aby mohl svou tvůrčí činnost naplno zaměřit na Balmain.

    Kosmický přešlap Vogue. Nový cover s Timothée Chalamet schytal kritiku

    Americký Vogue uzavírá rok vizuálním experimentem, který vyvolává bouři napříč módním světem. Prosincové číslo s Timothée Chalamet mělo být poctou fantazii i technologické spolupráci s NASA. Místo toho rozpoutalo debatu o hranicích vkusu, konceptu a autenticity. Fotografka Annie Leibovitz přetvořila herce v kosmickou siluetu, která však působí překvapivě ploše. Internet reaguje s intenzitou, jakou si Vogue skrze svou popularitu zaslouží. Avšak s nekompromisním pohledem. Navíc jde o poslední číslo vytvořené pod vedením odcházející Anny Wintour.

    Shein dobývá Paříž. Navzdory skandálu láká desítky tisíc návštěvníků

    Fast-fashion řetězec Shein slaví v Paříži navzdory nedávnému skandálu i trvajícím protestům úspěch. Před týdnem otevřel v historickém nákupním centru BHV svou první kamennou pobočku. Ve stejnou dobu ovšem musel čelit tvrdé kritice kvůli prodeji sex panenek připomínajících děti. Přesto první pobočka Shein dosud přivítala na několik desítek tisíc návštěvníků.

    TikTok Highlights: Populární Cosy Cardio připomíná potěšení z pohybu

    S podzimem se na TikTok scénu vrací tak trochu zapomenutý trend. Cvičení s názvem Cosy Cardio narůstá na oblibě již od roku 2023. Jedná se o způsob, jak snadno a z pohodlí domova překonat nechuť k pohybu. Ať už kvůli tomu, že čelíte zotavení po úrazu, nebo vás sterilní prostředí posiloven odrazuje. Zapalte si svíčku, zapněte oblíbený seriál a hurá do toho.

    Móda v hávu Vánoc. Luxusní značky opět vítají čas svátků

    Kouzelné momenty před praskajícím krbem, sněhem zaváté krajiny a dárky v klasickém červeno-zeleném balicím papíru. Přesně tak vypadá módní svět, který už naplno opustil ruch podzimních týdnů módy a obrátil svou pozornost směrem k blížícím se svátkům. Vlastní pojetí Vánoc představily i značky Loro Piana, Ferragamo, Maison Margiela, Sephora či Tory Burch.

    ― Reklama ―

    ― Reklama ―