Více
    Redakce

    ― Reklama ―

    ― Reklama ―

    ― Reklama ―

    Držet tři michelinské hvězdy je vzácná pocta, o které sní každá gurmánská restaurace na světě. Z kulinářského hlediska je to jednoduše čest, která přesahuje všechny ostatní. V minulém roce prestižní celosvětový průvodce Michelin Guide zahrnoval pouze 137 restaurací se třemi hvězdami. Ať už jste zvědaví na nejmódnější luxusní stolování nebo si chcete dopřát to, co láká chuťové buňky těch nejlepších fanatiků do jídla, níže najdete pět nejlepších michelinských restaurací po celém světě.

    The World’s 50 Best každoročně vydává žebříček restaurací, do něhož se může dostat kterýkoliv světový podnik. Z tohoto rankingu jsme pro vás vybrali pět nejlepších s tříhvězdičkovým standardem Michelin.

    Geranium v Kodani, Dánsko

    Nejlepší světová restaurace roku 2022 Geranium se nachází v osmém patře s výhledem na krásné zahrady Fælledparken. Zve hosty, aby ochutnali přírodu a zároveň ji pozorovali kolem sebe. Místně inspirované a sezónně se měnící bezmasé degustační menu „Universe“ probíhá minimálně tři hodiny a zahrnuje přibližně 20 chodů. Od té doby, co se Geranium stala první dánskou restaurací, která v roce 2016 získala tři hvězdičky Michelin, spolumajitelé Rasmus Kofoed a Søren Ledet neusnuli na vavřínech a udržují ji svěží a vzrušující pro stálé hosty i destinační strávníky.

    Foto: Geranium

    DiverXO v Madridu, Španělsko

    Překvapivá avantgardní restaurace DiverXO je duchovním dítětem Dabize Muñoz, známého svým odvážným přístupem k pokrmům a obecně považovaného za jednoho z nejkreativnějších kuchařů na světě. Degustační menu o dvanácti chodech vás provede inovativními pokrmy naprosto překvapivých chutí inspirovaných Asií. Muñoz totiž nevěří, že existuje bod, kde slané končí a začíná sladké. I samotné stolování v DiverXO je skutečným gastronomickým fenoménem. Výzdoba obsahuje létající prasata, lebky, stovky motýlů a mravence.

    Le Calandre v Rubano, Itálie

    V Le Calandre najdete vyvážený mix tradice a experimentování vycházející z kuchyně pod vedením Massimiliana Alajmo. Jedná se o nejmladšího šéfkuchaře na světě, který byl oceněn třemi michelinskými hvězdami. Jeho bratr Raffael se stará o chod restaurace, kterou jejich rodiče založili již v roce 1981. Dvě dostupná degustační menu se mění a přizpůsobují ročnímu období. Najdete zde kombinace chutí, které dokáží dosáhnout dokonalé rovnováhy mezi hořkým, aromatickým a pikantním. Významným pokrmem je opečená parmice s drobenkou z ostružinového a švestkového chleba a omáčkou z kiwi i mořských řas, která ukazuje úžasnou spřízněnost mezi suchozemskou a mořskou zeleninou.

    Foto: Le Calandre

    Uliassi v Senigalii, Itálie

    Jadranská riviéra je místem, kde se nachází restaurace Uliassi. Vede ji šéfkuchař Mauro Uliassi. Síla a originalita jeho kuchyně spočívá ve schopnosti dobře využívat místní ingredience, inspirovat se kulinářskými tradicemi a dodávat jim osobní, kreativní nádech. Ryby a mořské plody mají na jídelním lístku samozřejmě čestné místo, najdete v něm ale i maso, inspirované tradičními pokrmy ze zvěřiny, aby se moře a hory spojily v dokonalém odrazu duše regionu. Kulinářský zážitek zde umocňuje vřelé přijetí majitelů, Maurova sestra Catia a jeho syn Filippo pracují po jeho boku. Za zmínku také stojí sympatický fakt, že podnik zakazuje používání plastů a dělá maximum pro to, aby své dodavatele ryb přesvědčil, aby k přepravě ryb nepoužívali polystyren.

    Reale v Castel di Sangro, Itálie

    Reale, restaurace sídlící v klášteře ze 16. století obklopeného zelení, dovedla kulinářský minimalismus k dokonalosti. Šéfkuchař Niko Romito se zaměřuje na podstatu svých ingrediencí v pokrmech, které jsou zdánlivě jednoduché. Často jsou ale výsledkem složité přípravy a různých způsobů vaření, jako je uzení nebo používání esencí a extraktů. Zřetelný důraz klade i na zdravou kuchyni, která se v průběhu let vyvinula tak, že zahrnuje více ryb a zeleniny. Degustační menu je zcela vegetariánské. V závislosti na ročním období se zde setkáte s jídly jako „Mrkev“, „Cuketa“ nebo „Květák“, za jejich skromnými názvy se ovšem skrývá mnohem více.

    Foto: Michelin Guide

    Zdroj: Geranium, DiverXO, Le Calandre, Uliassi, Reale, Michelin Guide, The World’s 50 Best

    Autor článku:

    ― Reklama ―

    Rozmazlete své chuťové buňky těmi nejlepšími specialitami. TOP 5 světových restaurací se třemi michelinskými hvězdami

    Držet tři michelinské hvězdy je vzácná pocta, o které sní každá gurmánská restaurace na světě. Z kulinářského hlediska je to jednoduše čest, která přesahuje všechny ostatní. V minulém roce prestižní celosvětový průvodce Michelin Guide zahrnoval pouze 137 restaurací se třemi hvězdami. Ať už jste zvědaví na nejmódnější luxusní stolování nebo si chcete dopřát to, co láká chuťové buňky těch nejlepších fanatiků do jídla, níže najdete pět nejlepších michelinských restaurací po celém světě.

    - Reklama -

    The World’s 50 Best každoročně vydává žebříček restaurací, do něhož se může dostat kterýkoliv světový podnik. Z tohoto rankingu jsme pro vás vybrali pět nejlepších s tříhvězdičkovým standardem Michelin.

    Geranium v Kodani, Dánsko

    Nejlepší světová restaurace roku 2022 Geranium se nachází v osmém patře s výhledem na krásné zahrady Fælledparken. Zve hosty, aby ochutnali přírodu a zároveň ji pozorovali kolem sebe. Místně inspirované a sezónně se měnící bezmasé degustační menu „Universe“ probíhá minimálně tři hodiny a zahrnuje přibližně 20 chodů. Od té doby, co se Geranium stala první dánskou restaurací, která v roce 2016 získala tři hvězdičky Michelin, spolumajitelé Rasmus Kofoed a Søren Ledet neusnuli na vavřínech a udržují ji svěží a vzrušující pro stálé hosty i destinační strávníky.

    Foto: Geranium

    - Reklama -

    DiverXO v Madridu, Španělsko

    Překvapivá avantgardní restaurace DiverXO je duchovním dítětem Dabize Muñoz, známého svým odvážným přístupem k pokrmům a obecně považovaného za jednoho z nejkreativnějších kuchařů na světě. Degustační menu o dvanácti chodech vás provede inovativními pokrmy naprosto překvapivých chutí inspirovaných Asií. Muñoz totiž nevěří, že existuje bod, kde slané končí a začíná sladké. I samotné stolování v DiverXO je skutečným gastronomickým fenoménem. Výzdoba obsahuje létající prasata, lebky, stovky motýlů a mravence.

    Le Calandre v Rubano, Itálie

    V Le Calandre najdete vyvážený mix tradice a experimentování vycházející z kuchyně pod vedením Massimiliana Alajmo. Jedná se o nejmladšího šéfkuchaře na světě, který byl oceněn třemi michelinskými hvězdami. Jeho bratr Raffael se stará o chod restaurace, kterou jejich rodiče založili již v roce 1981. Dvě dostupná degustační menu se mění a přizpůsobují ročnímu období. Najdete zde kombinace chutí, které dokáží dosáhnout dokonalé rovnováhy mezi hořkým, aromatickým a pikantním. Významným pokrmem je opečená parmice s drobenkou z ostružinového a švestkového chleba a omáčkou z kiwi i mořských řas, která ukazuje úžasnou spřízněnost mezi suchozemskou a mořskou zeleninou.

    Foto: Le Calandre

    Uliassi v Senigalii, Itálie

    Jadranská riviéra je místem, kde se nachází restaurace Uliassi. Vede ji šéfkuchař Mauro Uliassi. Síla a originalita jeho kuchyně spočívá ve schopnosti dobře využívat místní ingredience, inspirovat se kulinářskými tradicemi a dodávat jim osobní, kreativní nádech. Ryby a mořské plody mají na jídelním lístku samozřejmě čestné místo, najdete v něm ale i maso, inspirované tradičními pokrmy ze zvěřiny, aby se moře a hory spojily v dokonalém odrazu duše regionu. Kulinářský zážitek zde umocňuje vřelé přijetí majitelů, Maurova sestra Catia a jeho syn Filippo pracují po jeho boku. Za zmínku také stojí sympatický fakt, že podnik zakazuje používání plastů a dělá maximum pro to, aby své dodavatele ryb přesvědčil, aby k přepravě ryb nepoužívali polystyren.

    Reale v Castel di Sangro, Itálie

    Reale, restaurace sídlící v klášteře ze 16. století obklopeného zelení, dovedla kulinářský minimalismus k dokonalosti. Šéfkuchař Niko Romito se zaměřuje na podstatu svých ingrediencí v pokrmech, které jsou zdánlivě jednoduché. Často jsou ale výsledkem složité přípravy a různých způsobů vaření, jako je uzení nebo používání esencí a extraktů. Zřetelný důraz klade i na zdravou kuchyni, která se v průběhu let vyvinula tak, že zahrnuje více ryb a zeleniny. Degustační menu je zcela vegetariánské. V závislosti na ročním období se zde setkáte s jídly jako „Mrkev“, „Cuketa“ nebo „Květák“, za jejich skromnými názvy se ovšem skrývá mnohem více.

    Foto: Michelin Guide

    Zdroj: Geranium, DiverXO, Le Calandre, Uliassi, Reale, Michelin Guide, The World’s 50 Best

    ― Reklama ―

    Pivo jako stylová inspirace. House of Guinness zkoumá odstíny černé a nenudí

    První sérii fanoušci zhltli jako dobře natočeného Guinnesse a už volají po druhé rundě. Na úspěchu seriálu House of Guinness z produkce Netflix se do velké míry podílí atraktivní vizuál. Tvůrci se nenechali chytit do historické pasti a na 19. století se cíleně dívají dnešníma očima. Propojení minulosti a současnosti v jejich podání funguje skvěle.

    Retailboss hlásí návrat k detailu. Brože jako symbol dostupného luxusu 

    Server Retailboss potvrzuje, že brože vstoupily do své renesance s energií, která proměňuje módní trh. Z doplňku, kdysi vnímaného jako odkaz na minulost, se stává klíčový symbol současného stylu. Statistiky ukazují růst tržeb o více než 200 procent za poslední tři měsíce. Tento skok vyjadřuje hlubokou proměnu vztahu mezi módou a emocí. Brož se mění v tichý luxus, který paradoxně vypráví příběh o maximalismu.

    Rijád přivítá fashion week. Otevře dveře i světovým módním domům

    I když série klasických týdnů módy skončila, není všem přehlídkám konec. Vlastní fashion week totiž od 16. října přivítá rovněž Rijád. Jeho teprve třetí edice pak překročí dosavadní hranice. Poprvé se ho zúčastní rovněž světové módní domy. Odstartuje ho speciální show z dílny Vivienne Westwood a do zdárného konce akci dovede Stella McCartney.

    Shein míří do Paříže. Plány na kamenný obchod vyvolaly protesty

    Nedávné rozhodnutí fast fashion řetězce Shein otevřít v Paříži svůj první kamenný obchod vyvolalo silné reakce. Usídlit se totiž hodlá v obchodním domu BHV Marais z roku 1856. Některé značky proto v reakci nákupní centrum opouští, zatímco jeho zaměstnanci uspořádali v pátek 10. října protest. Shein dle nich poškozuje jméno francouzského módního průmyslu.

    Po stopách ikon: Bochum Welt dokresluje identitu Jil Sander

    Hudba umí rozšířit prostor kolekce stejně přesně jako čistý střih kabátu. Bochum Welt přináší do módy zvuk, jenž vytváří atmosféru i vizuální rytmus. Spolupráce s Jil Sander ukazuje, že minimalismus má vlastní akustický tvar. Zvuk už není doprovodem, stává se součástí identity značky. Vzniká nová rovina luxusu, jež působí na smysly ze všech stran.

    Oscar Isaac čeří vody internetu. Překvapil elegantní módní otočkou

    Sociální sítě po nedávném filmovém festivalu v Benátkách zaplavily komentáře uživatelů, kteří si všimli nečekané proměny. Překvapil je styl herce Oscara Isaac, který ztvárnil hlavní postavu v očekávaném snímku Frankenstein. Na červený koberec totiž přinesl perfektní rovnováhu mezi žádanou elegancí a hravou uvolněností, posouvající jeho look na vyšší úroveň.

    Móda v kostce: Swarovski slaví 130 let a Polo Bar putuje do Londýna

    I když série světových fashion weeků skončila, módní scénu nadále zaplavují další novinky. Fenty Skin vydává debutovou kolekci na tělo a Ralph Lauren míří do Londýna. V roce 2028 v něm hodlá otevřít Polo Bar. Vivienne Westwood poprvé odstartuje Riyadh Fashion Week a Swarovski slaví 130 let. Tom Ford jmenoval svou první make-up umělkyni, Lucy Bridge.

    Luxury Insights: Světové butiky proslulých značek berou dech designem i detaily

    Světová móda ukazuje, že prodává nejen kvalita, ale i zážitek a vizuální vjem. Butikové výlohy už dávno neslouží jen k prodeji. Transformují se v dechberoucí zkušenost a stávají se exkluzivním chrámem designu. Zákazníkům se tak otevírají příběhy značky, spojené s konkrétními produkty, zatímco je obklopuje luxusní atmosféra jedinečného architektonického díla.

    Marc by Sofia klouže po povrchu. Film definuje třpyt, nikoli hloubka

    Režisérka Sofia Coppola rozčeřila filmové vody, když na letošním ročníku filmového festivalu v Benátkách odhalila svůj první dokument. Snímek s názvem Marc by Sofia věnovala svému blízkému příteli a slavnému návrháři Marcu Jacobs. Film sice sklidil úspěch, nečekejte od něj však hluboký vhled za oponu. Jedná se spíše o třpytivý obraz módní ikony.

    Matthieu Blazy míří až ke hvězdám. Chanel vdechl nový život

    Paříž se včera stala svědkem posledního očekávaného debutu, jenž okamžitě vyšplhal na vrchol seznamu uplynulých módních premiér. Matthieu Blazy odhalil svou vizi Chanel, kterou módnímu domu vdechl nový život. Ukázal značku v novém světle, které nikdo nečekal, ale všichni ho milují.

    Sbohem, diverzito! Plus size modelky nenápadně mizí z fashion světa

    Plus size modelek je na molech rok od roku čím dál méně. Kritici spekulují, že snaha o diverzitu v módním světě možná nikdy nebyla myšlená upřímně. Smrtelnou ránu jí ovšem nedávno zasadilo masivní rozšíření léku na hubnutí s názvem Ozempic. Prohlásit světové hnutí body positivity za neúspěch by ovšem bylo až příliš unáhlené.

    Podzim patří okurkám. Sociální sítě získala pickle girl

    Beauty a fashion scénu v posledních sezónách ovládají trendy inspirované populárním jídlem. Zatímco v létě slavily svou popularitu sardinky, podzim patří kyselým okurkám. Sociální sítě získala takzvaná pickle girl. Jedná se o estetiku, která žádá nejen bezbřehou lásku k nakládané zelenině, ale rovněž módní kousky v zelených odstínech trendy pochutiny.

    Balenciaga má novou tvář. Pierpaolo Piccioli odhalil svůj debut

    Sobotní večer v Paříži zaznamenal další očekávanou módní premiéru. Tentokrát svůj debut představil návrhář Pierpaolo Piccioli, nový kreativní ředitel značky Balenciaga. Designérův první počin si vysloužil potlesk ve stoje a není se čemu divit. V kolekci pro nadcházející jaro a léto umně propojil vlastní rukopis plný struktur a výrazných barev s tradicí módního domu.

    Další trend na obzoru. Příští jaro povládnou harémové kalhoty

    Dosavadní přehlídky světových týdnů módy promluvily jasně. Harémové kalhoty hodlají definovat nadcházející jaro i léto. Na módní mola dorazily v moderní podobě, pohrávající si s různorodými styly a materiály. Jejich kouzlo spočívá ve variabilitě, perfektně je doplní volný svetr, nadčasová košile i vypasovaná kožená bunda. Stačí vybrat, po čem váš šatník touží.

    Newyorská luxusní scéna vítá nováčka. Ohromí restaurace Seahorse

    Luxusní gastronomická mapa New Yorku má dlouho očekávaného nováčka. Úspěšný restauratér John McDonald otevřel po více než třech letech příprav restauraci Seahorse, nacházející se na Union Square v čerstvě opraveném W Hotel. Hosty láká na minimalistické pokrmy plné ryb a mořských plodů, ale také promyšlené drinky a dechberoucí interiér.

    Žít jako v pohádce. Evropské hrady a zámky nabízí luxusní ubytování pro náročné

    Stát se královnou či králem bylo zbožným přáním nejednoho dítěte. Hrad s velkou bránou a rozlehlé zámecké sály evokují bohatství a kouzelný život. Naštěstí, dospělí mají své možnosti. Vydejte se na luxusní dovolenou a vyzkoušejte si, jaké to je bydlet v podobném panství. Budete se cítit jako v pohádce, a navíc o vás bude královsky postaráno.

    ― Reklama ―

    ― Reklama ―