Více

    Sledujte nás na Instagramu

    Návštěvníci obchodního domu Macy’s v New Yorku se mohou mimo luxusních produktů těšit také na tisíce květin, rostlin a stromů. Při příležitosti 48. květinové show zaplní jeho výkladní skříně, prostory i balkon. Na jedinečné výstavě hodlá spolupracovat i značka Dior.

    Obchodní dům Macy’s oznámil svého prvního beauty sponzora pro letošní ročník své výroční květinové show. Na výstavě trvající od 26. března do 10. dubna bude pracovat společně s módní společností Dior. Návštěvníci pobočky v New Yorku se tak po propletení se tisíce květinami a rostlinami všech druhů a barev mohou podívat také na balkon. Tam na ně bude čekat nabídka parfémů právě známé francouzské značky.

    Kromě toho si ale budou moct vybrat také ze speciálních ručně malovaných lahviček nebo přívěsků MyABCDior. Brand přichystá i jedinečné události jako například workshopy s experty na parfémy z laboratoře Dior. „Mimořádná show v této květinové říši snů ve spolupráci s Dior ještě více oživí smysly našich návštěvníků,“ vyjádřil se k chystané akci její producent Will Coss. S francouzskou značkou pak obchod Macy’s spolupracoval také loni.

    Značka Dior letos představí především své tři hlavní parfémy. Jedním z nich je Miss Dior plný infuzí ze sametové růže. Jedná se o produkt velice symbolický pro Francii a kraj, ve kterém růže vyrostly. Další vůní v nabídce bude J’adore, tvořená především jasmínem, který pracovníci Dior sbírají za rozbřesku v regionu Grasse. Ten pro sběr květin kdysi vybral samotný Christian Dior. Posledním produktem je Sauvage plný intenzivní vůně levandule. Ta zase roste na kraji skalnatých hor a sklizená je v největším letním horku.

    Zákazníci se mohou těšit na unikátní podívanou, domů si však květiny neodnesou

    Výroční květinová show nabízí návštěvníkům obchodního domu jedinečnou podívanou na tisíce druhů květin, rostlin i stromů. A to jak ve výlohách Macy’s, tak v jeho hlavních prostorách. Obchodní dům se pro své zákazníky snaží vytvořit kombinaci různorodých květin, které by se v takovém mixu v přírodě nikdy nevyskytovaly. Svůj původ pak mají ve státech po celém světě. Show je přístupná veřejnosti zdarma, žádné z květin ovšem na prodej nebudou.

    Loni pak řetězec Macy’s spolupracoval také se značkami, jako je Carolina Herrera, Marc Jacobs, Valentino nebo Viktor&Rolf. „Květinové designy se soustředí na energii, odvážný modernismus, těžké vůně a zářivé barvy,“ okomentovalo tehdy show vedení obchodu. Květiny se vynuly kolem schodišť nebo sloupů. Tvořily také instalace umístěné mezi samotnými produkty. Na zákazníky čekaly v horních patrech obchodu také skleníky, ve kterých mohli najít samotné parfémy, obklopené ničím jiným než dalšími květinami.

    Zdroj: WWD, Macy’s Official, TimeOut, Instagram, YouTube

    Macy’s vítá zákazníky do luxusního světa květin. Na pomoc si přizve vůně značky Dior

    Luxusní kabelka nemusí udělat díru do rozpočtu. Stačí se porozhlédnout po správných značkách

    Sbírání luxusních kabelek je oblíbeným koníčkem nejednoho módního nadšence, ale často se jedná o nákladnou zálibu, která si vyžaduje měsíce utahování opasků. Přepych však nemusí být vždy spojen s vysokou cenovkou, ze které se člověku zatočí hlava. Příkladem jsou kvalitní značky, jejichž specialitou jsou právě cenově dostupné kabelky bez kompromisů.

    Znáte nejavantgardnější módní dům všech dob? Představuje šaty vzhůru nohama i oblečené mimo tělo

    Kdyby slovní hádanka hledala synonyma pro avantgardu a překvapení, klíčem by byl módní dům Viktor&Rolf. Objemné šaty s nápisy "Nefotit prosím!" nebo "Nejsem stydlivá, prostě se mi nelíbíš!" se po uvedení v roce 2019 ihned staly virálními. Sociální sítě oblétly během několika okamžiků a dodnes je jejich uživatelé používají jako vtipné gify či takzvané memes. Znáte ale ty nejzásadnější momenty této geniální umělecké značky?

    Přivítejte letos slunečné dny s předstihem. Ponořte se do světa samoopalování

    Čím dál vyšší teploty nám neúprosně připomínají, že léto se blíží. Spolu s nimi přichází i první přípravy na vytoužené dovolené. Mezi ně patří mimo jiné také pravidelná samoopalovací rutina. Zaručí totiž, že nebudete na pláži mezi ostatními příliš zářit. Pokud jste ji ještě nikdy nevyzkoušeli, pak nastává ten správný čas začít.

    Kdy jste naposledy cíleně nic nedělali? Nizozemská filozofie niksen ukazuje cestu k pomalejšímu životu

    V posledním desetiletí se svět seberozvoje a duševního zdraví inspiruje japonskou filozofií ikigai nebo dánským konceptem radosti z maličkostí, známým jako hygge. Mezi recepty na šťastný život podle různých zemí se přidává i nizozemský niksen, který doslova káže nic nedělat. Ukáže vám, jak v současném hektickém světě zpomalit a nenechat si drahocenný čas proklouznout mezi prsty.