Více

    Sledujte nás na Instagramu

    Přemýšlíte nad kabelkou jako nad investicí? Nejlíp uděláte, když se bude držet tohoto tria –  Hermés, Chanel a Louis Vuitton. Samozřejmě se dá investovat i do jiných, ale tyhle jsou tutovka.

    Co dělá z kabelek takový klenot? Luxusní provedení a kvalita jsou u takových kousků samozřejmostí, co nás ale může hodně potrápit, je jejich nedostatek. Na kabelku můžete v pořadníku čekat celé roky. A právě nedostupnost dělá z kabelek investici. Ceny se každý rok se zvedají, a to v řádech desetitisíců korun.

    Mezi nejoblíbenější investice patří Birkin a Kelly od značky Hermés. Obě kabelky jsou nadčasové a elegantní. To nám ale nebrání v kombinaci s ležérností. S Kelly si Grace, monacká kněžna, zakrývala těhotenské břicho před fotografy a s „Birkinou“ zase cestuje v soukromých tryskáčích Kris Jenner. Ceny těchto klenotů módního světa se pohybují od 200 tisíc do pěti milionů korun.

    Foto: Hermès

    Dalšími úžasnými kousky jsou Chanel kabelky. První je nestárnoucí klasika s číslem 2.55. Tu navrhla sama Gabrielle. Druhá je ikonická Flap Bag, jejíž tvorbu má na svém kontě Karl Lagerfeld. Ceny se pohybují od 100 tisíc do 400 tisíc korun, ale opět – každoročně rostou. 

    Chanelky jsou také ozdobou mnoha celebrit, mohli jsme je vidět třeba na Princezně Dianě nebo na Nicki Minaj. To je krásný příklad nadčasovosti a kombinovatelnosti. Hodí se zkrátka ke každému.

    Foto: Chanel

    Posledním investičním grálem je Louis Vuitton. Tady najdeme více kabelek, do kterých se vyplatí investovat. Určitě se vám budou líbit ty, jejichž autorem je Takashi Murakami, japonský umělec, který kabelky od Vuittona oživuje svými barevnými malbami.

    Foto: Louis Vuitton

    Druhá Vuittonka nese název Neverfull. Její cena za pět let vzrostla o 50 %. Jde prakticky o nezničitelnou kabelku! Probíhají u ní zátěžové zkoušky a skvěle se hodí na jakýkoli business meeting nebo k mamince s kočárkem. Pokud byste chtěli investovat do této, doporučovali bychom moc neotálet. Aktuálně její cena začíná na 60 tisících korunách.

    Foto: Louis Vuitton

    Pro opravdové fajnšmekry jsme se podívali do aukční síně Sotheby’s, jaké zajímavé kabelky tu teď máme k dostání. Nejvíc nás zaujala Hermés Mimosa Crocodile Porosus Birkin 25 Palladium Hardware z roku 2021. Je to sen všech sběratelů umění a luxusních předmětů. Tuhle Birkinu dělá unikátní především materiál, ze kterého je vyrobena – jde o krokodýlí kůži většinou z Asie a Austálie.

    Foto: Hermès

    Díky tomu je poměrně pevná a bytelná. To ovšem jejího majitele nemusí nějak zvlášť zajímat, protože Birkinu si do města jen tak nevezmete, třeba tato stojí totiž 79 000 amerických dolarů. I celebrity by nejspíš tuhle Birkinu jen málokdy vynesly na červený koberec, jedná se o opravdu sběratelský kousek.

    Módní doplněk nebo umělecké dílo, do kterého se vyplatí investovat? Otevřete dveře do světa luxusních kabelek

    Znáte nejavantgardnější módní dům všech dob? Představuje šaty vzhůru nohama i oblečené mimo tělo

    Kdyby slovní hádanka hledala synonyma pro avantgardu a překvapení, klíčem by byl módní dům Viktor&Rolf. Objemné šaty s nápisy "Nefotit prosím!" nebo "Nejsem stydlivá, prostě se mi nelíbíš!" se po uvedení v roce 2019 ihned staly virálními. Sociální sítě oblétly během několika okamžiků a dodnes je jejich uživatelé používají jako vtipné gify či takzvané memes. Znáte ale ty nejzásadnější momenty této geniální umělecké značky?

    Přivítejte letos slunečné dny s předstihem. Ponořte se do světa samoopalování

    Čím dál vyšší teploty nám neúprosně připomínají, že léto se blíží. Spolu s nimi přichází i první přípravy na vytoužené dovolené. Mezi ně patří mimo jiné také pravidelná samoopalovací rutina. Zaručí totiž, že nebudete na pláži mezi ostatními příliš zářit. Pokud jste ji ještě nikdy nevyzkoušeli, pak nastává ten správný čas začít.

    Kdy jste naposledy cíleně nic nedělali? Nizozemská filozofie niksen ukazuje cestu k pomalejšímu životu

    V posledním desetiletí se svět seberozvoje a duševního zdraví inspiruje japonskou filozofií ikigai nebo dánským konceptem radosti z maličkostí, známým jako hygge. Mezi recepty na šťastný život podle různých zemí se přidává i nizozemský niksen, který doslova káže nic nedělat. Ukáže vám, jak v současném hektickém světě zpomalit a nenechat si drahocenný čas proklouznout mezi prsty.

    Módní novinky v kostce: Bella Hadid představila parfém, Pharrell Williams se spojil s Tiffany & Co. a Ralph Lauren uspořádal skromnou přehlídku

    Přelom dubna a května přinesl do světa krásy a módy významné debuty, ale také nostalgické okamžiky. Návrhář Pharrell Williams a Tiffany & Co. oslavují individualitu v nové kolekci Titan. Modelka Bella Hadid odhalila světu luxusní parfémy, které jsou pohlazením pro tělo i duši. Značka Ralph Lauren vsadila pro svou nejnovější přehlídku na jednoduchost v tom nejlepším slova smyslu.