Více

    RECORDS

    Chanel

    Versace

    Dolce Gabbana

    Loro Piana

    Sledujte nás na Instagramu

    Módní svět opět překypuje čerstvými novinkami. Značka Brunello Cucinelli slaví více než úspěšné prodeje. Meghan Markle oznámila novou lifestyle značku, zatímco europoslanci přijali návrh zákona, týkající se lepší regulace textilního odpadu. Jean Paul Gaultier zná jméno svého dalšího hostujícího návrháře a Loro Piana čelí tvrdé kritice kvůli neférovým platům pracovníků v Peru.

    Europoslanci chtějí lépe regulovat textilní odpad. Přijali nový návrh zákona

    Evropský parlament se minulý týden zabýval novým návrhem zákona, který se zaměřuje na textilní odpad. V současnosti totiž na světě recyklujeme pouze jeho jedno procento. Přijatý návrh zákona by stanovil, že jakýkoli subjekt prodávající textil uvnitř Evropské unie ponese výnosy za jejich následný sběr, třídění a recyklaci. Návrh ovšem ještě musí projít Radou Evropské unie.

    Jean Paul Gaultier oznámil jméno dalšího hostujícího návrháře. Stal se jím Nicolas Di Felice

    V posledních letech se o kolekce módního domu Jean Paul Gaultier starají hostující návrháři. Módní řadu pro něj navrhli například Simone Rocha, Julien Dossena nebo Olivier Rousteing. O další sérii návrhů se postará Nicolas Di Felice, současný kreativní ředitel Courrèges. „Dle mého názoru je jeho tvorba výrazná a kreativní, a to už od počátku jeho kariéry,“ prohlásil pak podle WWD samotný Jean Paul Gaultier.

    Brunello Cucinelli slaví úspěšné loňské prodeje. Dobré výsledky očekává i v roce 2024

    Italská luxusní společnost Brunello Cucinelli oznámila čísla za loňský rok, která odpovídají pozitivním očekáváním analytiků. Její zisky totiž loni vzrostly o 39,4 procenta. Značka proto nyní odhaduje, že v letošním roce stoupnou o dalších 10 procent. „Těšit se můžeme na zdravé a vybalancované příjmy,“ prohlásili zástupci firmy. Její zisky tak v současnosti dosahují na asi 187 milionů eur.

    Značka Loro Piana čelí kritice. Výroba jejích svetrů za devět tisíc eur stojí na neplacené práci

    Úspěch italské společnosti Loro Piana pochází z velké části z prodeje svetrů, vyráběných z nejdražší vlny na světě. Značka je tak prodává za devět tisíc eur. Drahý materiál pochází ze zvířat připomínajících lamy, známých jako vicuñas.

    O zpracování vlny se pak stará domorodá komunita z Peru zvaná Lucanas. Za jeden svetr ovšem od Loro Piana dostává 280 dolarů. Nezbývají jí tedy prostředky na to platit jednotlivým pracovníkům. Ti jsou nucení pracovat pro svou komunitu zadarmo. Zástupci značky nespravedlivé zacházení se svými zaměstnanci odmítají.

    Meghan Markle odhalila novou lifestyle značku. Nese název American Riviera Orchard

    Známá herečka a manželka prince Harryho Meghan Markle odhalila novou společnost. Věnovat by se měla především lifestyle dekoracím a doplňkům. Prozatím ovšem není známo příliš detailů. Zájemci se ovšem mohou přihlásit k odběru e-mailů, který jim brzy odhalí více informací. Společnost ale ponese název American Riviera Orchard: Montecito, který má odkazovat na domov slavného páru v Kalifornii.

    Zdroje: The Fashion Network, WWD, The Business of Fashion, Instagram, YouTube

    Módní novinky v kostce: Gaultier zná dalšího hostujícího návrháře, Cucinelli slaví a Meghan Markle má novou značku

    Inspirováno jídlem. Módní svět servíruje plnohodnotné menu designérských kousků

    Jídlo milují všichni a výjimkou nejsou ani kolekce předních světových designérů. Kdybychom se ponořili do historie módy, našli bychom stovky food-inspired kousků. Jsou hravé, vtipné a dodávají outfitu nenucený nádech nedbalosti. Při správném stylingu s takovými kousky zazáříte i při speciálních příležitostech.

    Letní streetwear recykluje retro trendy. Moderní nadhled dodávají objemné střihy

    V oblasti letního streetwearu se letos hranice mezi pohlavími dočista rozmazávají. Oblíbené styling tipy jsou stejné jak pro muže, tak pro ženy. Ať už se jedná o populární kraťasy, vysoké ponožky nebo několikanásobné využití oversized bílé košile. Nově se vrací na scénu příjemná logománie i výrazný grafický potisk. Nejlépe ten, který popíše vaše pocity či osobnost. Zkrátka a dobře, letošní summer street style chic bude velmi hlasitý.

    Jak fungují jílové masky? Pronikněte do tajemství oblíbeného beauty pomocníka

    Jílové masky nejsou v beauty světě žádnou novinkou. Stálicí skin care nadšenců jsou už několik let. Jaký je ale mezi jednotlivými typy rozdíl? Stojí za to si masky kupovat, nebo dává větší smysl si je doma jednoduše vyrobit? A jak přesně působí? Objevte konečně jejich tajemství.

    Menstruace jako luxus. Cena ženství je pro miliony žen nedosažitelná

    Žena za svůj život spotřebuje tisíce menstruačních pomůcek, jejichž náklady se po sečtení šplhají do astronomických výšek. Existují dokonce dívky a ženy, které si nákup těchto hygienických nezbytností nemohou dovolit. Je to tak, menstruace může přijít draho a pro některé je přímo luxus.