Více

    RECORDS

    Chanel

    Versace

    Dolce Gabbana

    Loro Piana

    Sledujte nás na Instagramu

    Toužíte po tom, objevit vzdálená zákoutí světa, ale nechcete se vzdát svého pohodlí? Pak vás zaujme perfektní kombinace obojího, tedy neobvyklá luxusní dovolená ve vlaku. Nabízí totiž nejen prozkoumání exotických i bližších krajin, ale také dech beroucí zážitek v podobě špičkových pokrmů a nejlepších produktů ze světa vín a šampaňského.

    Vydejte se na Solaire Journeys s Veuve Clicquot. Prozkoumat můžete Evropu, Asii i Peru

    Značka luxusního šampaňského Veuve Clicquot se nedávno rozhodla zahájit spolupráci s proslulými vlaky Belmond. Do své nabídky pak zařadila tři stejně lákavé cesty. Ať už si vyberete jakoukoli z nich, čeká vás nezapomenutelný zážitek. Užijete si nadýchané peřiny v útulných kabinách, dech beroucí výhledy i lahodná jídla.

    Vydat se pak můžete například do jihovýchodní Asie. Do vlaku nastoupíte v Singapuru a necháte se svést do hlubokých pralesů až na ostrov Penang v Malajsii. Zůstat ale můžete i v Evropě a svézt se z Vídně přes Benátky až do samotného domova Veuve Clicquot ve Francii. Nejvíce dobrodružství ale zažijete při cestě po Peru.

    Zdroj: Veuve Clicquot

    Ponořte se do tajů africké krajiny. Vychutnejte si ta nejlepší jihoafrická vína

    Cesty s Rovos Rail nabízí vytouženou různorodost. Luxusní vlak vás totiž poveze skrze téměř pouštní terén, odhalí vám ale také sytě zelenou krajinu jihoafrických vinic. Užít si v něm můžete například dobrodružnou čtyřdenní dovolenou.

    V restauraci vlaku budete moct navíc ochutnat to nejlepší, co jihoafrická vína nabízí. Připravte se proto na výborný Chenin Blanc, Pinotage nebo různé směsi Bordeaux. Tamní Šéfkuchař pak v každém svém pokrmu nechá vyniknout to nejlepší ze za okny se míhajících regionů.

    Nechte se unášet nerušenými výhledy. Nahlédněte do přírodních krás Kanady

    Nadšence přírody zase potěší cesta vlakem společnosti Rocky Mountaineer. Nabízí totiž jízdu vlakem skrze západní Kanadu. Stejně jako u předešlých zážitků, i při této jízdě budete mít možnost ochutnat regionální delikatesy. Užít si můžete lososa z řeky Fraser nebo skleničku lokálního Okanagan Riesling.

    Na rozdíl od ostatních vlaků ovšem ten projíždějící částí Kanady nenabízí nocleh. Místo toho své pasažéry vždy zaveze do městečka, kde přespí. Přes den je ale opět proveze horami, kaňony nebo hlubokými lesy. Skvělý výhled umožní prosklené stěny vlaku nebo volně přístupný venkovní balkónek.

    Prokřižujte Austrálii bez sebemenší námahy. Užijte si delikatesy tamních regionů

    Pokud toužíte objevit co nejvíce z Austrálie, pak jízdu luxusním vlakem Journey Beyond Rail rozhodně oceníte. Spojuje totiž například město Brisbane a Adelaide. Zaveze vás tak přímo do srdce tamních vinic. Zvolit si ale můžete i jiné cesty, a to hlavně na jihu nám tak vzdáleného státu.

    Vlakem tak prozkoumáte například Coffs Harbour, Hunter Valley nebo Port Stephens. Jízdu si užijete ale i v případě, že si chcete hlavně odpočinout. Čeká vás totiž all-inclusive výběr australských vín. Samozřejmostí jsou rovněž lahodné lokální pokrmy.

    Zdroj: Journey Beyond Rail

    Zdroje: Veuve Clicquot, Rovos, Rocky Mountaineer, Journey Beyond Rail, Wine Enthusiast, Instagram, YouTube

    Dokonalé propojení luxusního alkoholu s cestováním. Objevte kouzlo neobvyklé dovolené ve vlaku

    Proč nikdo nemluví o designérovi Peteru Do? Zachránce domu Helmut Lang se učil od Phoebe Philo

    Peter Do je v módním průmyslu velmi uznávaným jménem. Vystudoval newyorský Fashion Institute a vyhrál prestižní cenu LVMH Graduate Prize. Navíc vdechl život téměř umírající značce Helmut Lang. Tento talentovaný návrhář zvládá řídit dva módní domy najednou – kromě Helmut Lang je také kreativním ředitelem své stejnojmenné značky.

    Svatební přípravy na příští jaro mohou začít. Výběr šatů usnadní 5 trendů

    Módní trendy prostupují každoročně i do světa svateb. Také proto existuje luxusní týden módy určený svatebním šatům, odehrávající se tradičně v New Yorku. Jelikož letošní přehlídky určené pro příští jaro máme za sebou, mohou se nastávající nevěsty začít chystat. Inspirujte se pěti budoucími trendy.

    Na vlně luxusu bez loga. Obohaťte svůj šatník o logo-free kousky, které křičí opravdovým přepychem

    V dnešní době se zdá, že mnoho milovníků vysoké módy dává přednost oděvům s nápaditými logy. Myslí si: "Proč bych to neukázal, když si to mohu dovolit?" Ale to je omyl. Opravdový společenský status nespočívá v logu, nýbrž v cítění pro vkus a eleganci. Pravý milovník módy si váží kvalitních materiálů, pečlivě promyšlené struktury a originálních střihů i barev.

    Za hranicí tichého luxusu. K nápaditému pánskému letnímu šatníku stačí tři základní prvky

    Oproti minulému roku je letošní pánská designérská nabídka zcela jiná. Pohrává si se zvířecím potiskem, třpytkami i výraznými potisky. Posouvá se k maximalismu, přičemž vždy vyzdvihuje pouze jeden výrazný prvek. Letošní léto v pánské sekci označujeme za balanc, který našel rovnováhu mezi tichým a hlasitým luxusem.