Více

    Sledujte nás na Instagramu

    Švýcarská investiční firma Bidayat hodlá obnovit po 40 let zapomenutou italskou módní společnost Walter Albini. Činnost ukončila v 80. letech 20. století, krátce po úmrtí svého zakladatele. Módní svět spekuluje o tom, že značku na scénu navrátí Alessandro Michele.

    Ve své době byl italský návrhář Walter Albini přirovnáván k takovým hvězdám, jako je Yves Saint Laurent nebo Karl Lagerfeld. Jiní ho označovali za „skrytý poklad italské vysoké módy“. Svou módní společnost proslavil především poválečnými návrhy inspirovanými „starým“ hollywoodským půvabem a sportovními looky 20. let minulého století. Zároveň jim ale uměl dodat modernost, pohodlnost a flexibilitu.

    Návrhář měl proto úspěšně nakročeno k tomu, stát se jedním z nejlepších designérů historie. Roku 1983 ho ovšem značka ztratila, když ve věku 42 let zemřel na AIDS. Po jeho úmrtí už otěže firmy nikdo nepřevzal. To ovšem nyní hodlá změnit bývalý egyptský ministr obchodu Rachid Mohamend Rachid. Jím vlastněná švýcarská investiční společnost Bidayat má totiž v plánu značku opět uvést na scénu.

    Spekuluje se o tom, že by k životu mohl značku přivést návrhář Alessandro Michele. Nedávno totiž opustil svou pozici kreativního ředitele u módního domu Gucci. Média přitom dosud nereferovala o tom, že by si za svou minulou práci našel náhradu. Zároveň by se Michele do podobné role perfektně hodil. Podobně totiž pomohl „ze dna“ pozvednout i společnost Gucci. Kromě toho jeho návrhy odrážejí estetiku Albiniho. Návrhář rovněž v minulosti italského návrháře obdivoval.

    Albini si zaslouží stát po boku těch nejluxusnějších módních značek, míní Rachid

    Podezření médií, jako jsou například servery Panorama nebo Miss Tweed, ovšem prozatím jak návrhář, tak zástupci investiční firmy odmítli komentovat. Novináři serveru Business of Fashion rovněž poukazují na to, že by mohl být Michele stále vázaný dohodou o zákazu konkurence u předchozího zaměstnavatele. Návrat italské značky ovšem ještě nějakou dobu potrvá. V současnosti se jí investiční fond snaží propagovat skrze muzea nebo různé vydavatele. Až poté by přistoupil k znovu založení samotného byznysu.

    Minulý rok totiž firma Bidayat odkoupila Albiniho archivy a intelektuální vlastnictví. „Albini si zaslouží zaujmout místo po boku těch nejluxusnějších světových módních společností,“ okomentoval své plány její majitel Rachid Mohamed Rachid. Spolupracovat hodlá také se sběratelkou Barbarou Curti, která společnosti prodala kolekci návrhů, šperků, fotografií a kreseb z archivů Albiniho. Jeho „dědictví“ rovněž obsahuje řadu vzorů, návrhů nebo látkových doplňků.

    Zdroj: Business of Fashion, NSS Mag, Hypebeast, Twitter, Instagram

    Foto:Reuters

    Walter Albini se vrací na scénu. K životu by mohl značku přivést Alessandro Michele

    Přehlídková dráha vedle té letištní. Letošní Airport Chic spojuje komfort s elegancí

    Počet hodin strávených na letišti se v létě automaticky zvyšuje. Stejně tak roste teplota i stres z toho, zda-li jsme do zavazadel shromáždili vše, co budeme potřebovat. Proto je nutné cítit se pohodlně a stylově zároveň. Airport Chic letos vyžaduje vestičky, maxi šaty a sukně, ale i klidně i legíny. Nestresujte se nepohodlím a připravte svůj letištní look včas.

    Met Gala 2024: Zendaya vynesla dva looky, zabodovaly ovšem i písečné šaty zpěvačky Tyly

    Pro módní svět svátek, pro ostatní všední den. Pověstné první květnové pondělí opět patřilo prestižní události Met Gala. Benefiční galavečer zahájil novou výstavu Costume Institute, Sleeping Beauties: Reawakening Fashion. Samotné téma výstavy doplňoval dresscode večera, Zahrada času, inspirovaný stejnojmennou povídkou.

    Odměňte se v létě stoprocentním luxusem. Ubytujte se jen pár metrů od dechberoucí pláže

    Vysněná luxusní dovolená se odráží nejen v lokaci, ale také ubytování, které si vyberete. Špičkou vytouženého odpočinku u moře jsou proto dechberoucí resorty, umístěné přímo na pláži. Kromě skvělého výhledu ale nabízejí mnohem více, od jedinečného designu po michelinské restaurace až po wellness a spa.

    Denim z Nîmes: Ikonická džínovina vznikla náhodou. Dnes obléká všechny společenské vrstvy

    Dalo by se říct, že ho nosí každý. Znáte snad někoho, kdo by neměl denim ve svém šatníku? Vynález džínoviny a americká značka Levi Strauss jsou pro mnohé možná jedno a totéž. Denim má ale ještě jeden příběh, který začíná ve Francii.